“Jouw wensen samen tot Uiting brengen.”

Landelijke tuin met natuurlijke vijver en waterloop - Well

Ontwerp 2008 Realisatie Uiting samen met opdrachtgever.

Is een grote tuin van plus/minus 1ha die nog steeds in ontwikkeling is en verfijnd wordt naar de wensen van de opdrachtgever. Mooi hierbij is om te zien dat de hoofdstructuur van het ontwerp nog steeds bepalend is.

De natuurlijke vijver was al aanwezig, deze heeft door middel van een waterloop nog meer accent in de tuin gekregen. Rondom de vijver zijn verschillende zitplekken gecrieerd waaronder een prieel, zodat je vanaf verschillende plaatsen de tuin kan verkennen. Rondom de vijver is de beplanting weelderig en natuurlijk ogend. Tevens is er aan de beide zijden van de waterloop een " Gravel Garden " aangelegd, met vaste planten, siergrassen en kruiden.

Achter het woonhuis is een groot terras met een formele tuin van Taxushagen,Buxushaagjes, Dakplatanen en een wolkenhaag van Buxus, alles omringd door Beukenhagen. Een al oude Notenboom is een " Eikpunt " in dit formele gedeelte van de tuin.

De tuin is gelegen aan de rand van een bosgebied. De overgang naar het bos verloopt via een wal met Rhododendrons en Kersenbomen en vervolgens een weiland.
realisatie01.jpgrealisatie09.jpgrealisatie11.jpgrealisatie73.jpgrealisatie74.jpgrealisatie79.jpgrealisatie81.jpgrealisatie82.jpgrealisatie80.jpgrealisatie83.jpgrealisatie10.jpgrealisatie08.jpgrealisatie16.jpgrealisatie75.jpgrealisatie76.jpgrealisatie77.jpgrealisatie78.jpg
terug naar overzicht

 

duurzaam

Duurzaam betekent letterlijk: langdurig van waarde zijn! Wij maken zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke, lokale en duurzame materialen. Ook hergebruik van beplanting en materialen, berging van regenwater en het stimuleren van biodiversiteit behoren tot onze bedrijfsvisie. Uiteraard altijd in goed overleg met de opdrachtgever. Wensen en budget zijn hierbij mede bepalend!